Gorius pluimt de Kanaries

KV Mechelen heeft zaterdag STVV verslagen met 2-1. De Fransman Julien Gorius maakte in het slot de winning goal.

kscherpenberg

In een zwakke eerste helft ging STVV het best van start. De Truienaars konden het lichte overwicht echter niet in kansen omzetten: verder dan pogingen op afstand van Deferm en Dufer kwamen de Kanaries niet. Gaandeweg kreeg KV meer greep op het middenveld en kantelde de match in het voordeel van Malinwa. Toch was wachten tot na het halfuur om de eerst echt grote kans van de match te noteren: Cordaro schilderde de bal vanop rechts tot op de linker van Ghomsi, maar de Kameroener besloot van dichtbij op Castro.

Vijf minuten later werd ook Castro’s collega aan de overkant voor het eerst echt getest.Renard had de nodige moeite met een botsend schot van Reza en kon maar net vermijden dat Schouterden de rebound binnentikte.

De tweede helft bracht beterschap. Onder impuls van het publiek trok KV meer naar voren en creëerde het ook kansen: Eerst zette Gorius Cordaro alleen voor doel, maar de ex-Karolo stak de bal naast. Even later was het wel raak: Na een ingestudeerde vrije trap van alweer Gorius lobte Pandza vanuit een scherpe hoek het leer knap over Castro.

Lang kon Malinwa niet genieten van die voorsprong: Dufer kreeg centraal veel te veel tijd van de Mechelse defensie om aan te leggen en poeierde de bal voorbij een kansloze Renard. STVV leek tevreden met een puntendeling en zakte terug. KV had echter nog een eindoffensief in petto en kon alsnog de drie punten thuis houden nadat Gorius, wie anders, vijf minuten voor tijd de bal in de box controleerde en met rechts binnenknalde. (Th St)

Scheidsrechter: Christophe Delacour. Toeschouwers: 10.500. KV Mechelen: Renard, Chen, Van Hoevelen, Pandza, Ghomsi, Iddi (88’ Biset), De Witte, Cordaro (83’ Wilmet), Gorius, Destorme (76’ Diabang), Vandenbergh. STVV: Castro, Daeseleire (88’ Schoofs), Buysens, Euvrard, Iandoli, Mennes, Delorge, Dufer, Deferm (67’ Christ), Schouterden (77’ Smetana), Reza. Doelpunten: 67’ Pandza 1-0, 70’ Dufer 1-1, 84’ Gorius 2-1. Gele kaarten: Buysens (fout), Chen (fout).