Cercle Brugge start met zege in Gent

Het werd geen prettig wederoptreden voor Trond Sollied in het Jules Ottenstadion. Zijn AA Gent verloor onverdiend van Cercle Brugge met 0-1. Oleg Iachtchouk benutte laat in de wedstrijd een strafschop.

kscherpenberg

Beide teams konden om diverse redenen - blessures, interlands - nog niet echt hun sterkste team opstellen, maar het schouwspel eed daar nauwelijks onder. Vooral de thuisploeg koos voor het offensief. Onwaarschijnlijk dan ook dat er aan de rust nog altijd een dubbele nul op het scorebord prijkte.

Dé cruciale fase lag ongetwijfeld in de negentiende minuut toen Verbist eerst een schot van Jörgensen pareerde, dan een poging van Coulibaly tegen de paal zag gaan, zelf weer de rebound van Ljubijankic wegduwde en Coulibaly nog eens de paal zag viseren. Uiteindelijk trapte El Ghanassy naast. En er waren nog fases met meer dan één poging tussen de palen.

Cercle kon daar enkel een mislukte poging van Foley tegenover stellen. Bob Peeters zag dat vooral Jörgensen te veel ruimte kreeg en een paar keer vrij kon aanleggen. Van Roose mocht even na het halfuur al gaan douchen, Neto was zijn vervanger.

AA Gent mocht zich ook beklagen over de scheidsrechter. Eerst was er een duidelijke trekfout van Mertens op Coulibaly in het strafschopgebied die Vervecken besliste niet te zien en even later gaf hij Nahayo geel voor een vermeende schwalbe toen die neerging na een fout van Evens.

Nadat Jörgensen kort na de rust maar net door Verbist van de 1-0 werd gehouden, trof ook Cercle twee keer in één fase de paal. Vidarsson en Foley waren de pechvogels. En Gent ging ook door. Verbist had al zijn kunde nodig om eerst Nahayo en daarna Ljubijankic het scoren te beletten. Cercle kreeg uiteindelijk ruim te veel toen D’Haene struikelde over Nahayo die met een tweede gele kaart mocht inrukken. Iachtchouk zette de fel gecontesteerde strafschop vlekkeloos om: 0-1.Pierre Hellebaut

Toeschouwers: 10.608. Scheidsrechter: Peter Vervecken. AA GENT: Boeckx - Baric, Nahayo, Ba, Suler - Arzo, Jörgensen, Smolders - Ljubijankic, Coulibaly, El Ghanassy. CERCLE BRUGGE: Verbist - Cornelis, Viane, Mertens, Evens - Van Roose, Vidarsson - Rudy, Van Eenoo, D’Haene - Foley. Doelpunten: geen. Vervangingen: 33’ Van Roose door Neto, 60’ Van Eenoo door Iachtchouk, 75’ Ljubijankic door Conte en Coulibaly door Mboyo, 84’ D’Haene door Janssens, 85’ Janssens door Arbitman. Gele kaarten: Nahayo (schwalbe), Rudy (fout), Foley (fout), Baric (fout), El Ghanassy (protest). Rode kaarten: Nahayo (tweede geel, fout).