Standard verlaat Bergen met slechts een puntje

Bekerhouder Standard heeft ook geen al te goede start gemaakt. Bij promovendus Bergen werd het 1-1. Jelle Van Damme, de Luikse kapitein, scoorde een goede twintig minuten voor tijd de gelijkmaker.

kscherpenberg

Kersvers Standardcoach José Riga gunde enkele spelers (Opare, Pocognoli en Camara) rust met het oog op de wedstrijd van volgende week tegen FC Zürich, in de derde voorronde van de Champions League. Zo verscheen de 17-jarige Batshuayi voor het eerst aan de aftrap, net als de Marokkaan Boukhriss.

De start van de wedstrijd werd ontsierd door heel wat fouten. Het tempo lag bijzonder laag.

Batshuayi had de eerste goede kans, maar maakte die niet af. Aan de overkant morste Ibou (ex-Kortrijk) niet. Hij scoorde de 1-0.

Na de koffie wierp Riga nieuwkomer Gonzalez in de strijd, maar beterschap kwam er niet. Bergen bleef makkelijk overeind. Standard kon enkel dreigen via stilstaande fases.

Net toen ze bij Bergen begonnen te dromen van een stunt sloeg Van Damme hard toe. Hij vlamde met rechts de gelijkmaker voorbij Berthelin.

Standard kwam dankzij de treffer in de partij. De Draken werden echter niet meer gevloerd. Een bal van Van Damme werd nog van de lijn gered.

Aftrap: 18u Scheidsrechter: Nzolo Doelpunten: 42' Ibou 1-0, 68' Van Damme 1-1 Bergen: Berthelin, Franquart, Lepicier, Timmermans, Monteyne, Dia, Nicaise (71' Blondelle), Bourabia (90' Dussenne), Matumona (89' Pottiez), Matthys, Ibou Standard: Bolat, Goreux, Kanu, Felipe, Boukhriss, Buyens, Van Damme, Leye (85' Benteke), Nong (63' Camara), Tchite, Batshuayi (46' Gonzalez)