Commissaris-generaal schorst Fernand Koekelberg opnieuw

Fernand Koekelberg is zaterdag opnieuw geschorst. De man wil echter weer commissaris-generaal van de federale politie worden. Hij zal zich kandidaat stellen, zo meldt zijn advocaat zaterdag.

jlenaerts

De voormalige politiebaas werd op non-actief gezet nadat een ex-vriendin hem van verkrachting beschuldigde. De Raad van State schorste die beslissing vrijdag. Koekelberg werkt als coördinator van de regionale verbindingsofficieren en wilde zijn functie vanaf maandag weer opnemen. Door de nieuwe schorsing wordt dat onmogelijk.

Zijn advocaat Joëlle Sautois deelde ook mee dat hij zich opnieuw kandidaat wil stellen als commissaris-generaal. Die positie wordt tijdelijk ingevuld door Paul Van Thielen. Zolang Koekelberg geschorst is, kan hij zijn kandidatuur niet indienen.

Onschuld

Van Thielen heeft Koekelberg inmiddels opnieuw geschorst. Die werd eerder opgeschort wegens procedurefouten. "Het gaat opnieuw om een voorlopige maatregel die enkel als doel heeft om de goede werking van de politie te waarborgen. De betrokkene geniet natuurlijk het vermoeden van onschuld", verklaart de commissaris-generaal.

Lees ook: Fernand Koekelberg in opspraak door financieel gesjoemel Lees ook: "Koekelberg kan nog altijd geschorst worden" Lees ook: Koekelberg mag weer aan de slag na procedurefouten

Beeld: Photonews

Meer over Raad van State