Derde gouden plak voor Michael Phelps

Michael Phelps heeft zijn zesde medaille beet op het WK zwemmen in Sjanghai. De Amerikaan behaalde goud op de 100 meter vlinderslag. Ook de Nederlandse Inge Dekker pakte goud.

jlenaerts

Dekker deed het op de 50 meter vlinderslag beter dan de wereldrecordhoudster, Thérèse Alshammer. Zij behaalde goud in 25"71 en heeft zo haar eerste individuele wereldtitel te pakken.

Nederland pakte een tweede medaille op de 200 meter rugslag. Sharon van Rouwendaal behaalde brons. De overwinning was voor de Amerikaanse Missy Franklin.

Goud

De Braziliaan Cesar Cielo behaalde zijn tweede gouden medaille. Hij triomfeerde op de 50 meter vrije slag en op de 50 meter vlinderslag.

De overwinning op de 800 meter vrije slag was voor de Britse Rebecca Adlington. Ook zij behaalde eerder al een zilveren medaille op de 400 meter vrije slag.

Zes

De grote winnaar op het WK is Michael Phelps. De Amerikaan triomfeerde zaterdag op de 100 meter vlinderslag. Hij haalde het in 50"71 voor de Pool Czerniak en landgenoot McGill. Het is zijn derde titel op de 100 meter vlinderslag op rij.

In Sjanghai schreef Phelps al zes medailles op zijn naam. Hij heeft drie keer goud, twee keer zilver en een keer brons behaald. Zondag maakt hij kans op nog vier medailles.