"Koekelberg kan nog altijd geschorst worden"

Voormalig politiebaas Fernand Koekelberg kan nog altijd geschorst worden. Dat meldt de woordvoerster van minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld) zaterdag.

jlenaerts

Koekelberg werd geschorst omdat hij door zijn ex-vriendin beschuldigd wordt van verkrachting. Vrijdag besliste de Raad van State dat de schorsing opgeheven moest worden door procedurefouten. Koekelberg werd namelijk verhoord door de dienst intern toezicht, maar dat moest gebeuren door commissaris-generaal Paul Van Thielen. Daardoor kan hij maandag weer aan de slag.

Lees ook: Koekelberg mag weer aan de slag na procedurefouten

Margaux Donckier, de woordvoerster van minister Turtelboom, nuanceert nu de beweringen. De schorsing van Koekelberg is niet verworpen maar geschorst, klinkt het. "De Raad van State stelde de schorsing van de hoofdcommissaris op zich niet in vraag. Ze schorste die enkel omdat de juiste procedure niet gevolgd werd - over onze motivatie of een eventuele ongegrondheid deed ze geen uitspraak."

De Raad van State kan de schorsing pas verwerpen na een vernietigingsdebat. De minister gaat nu na of ze de schorsing van Koekelberg al dan niet verder zet.

Beeld: Photonews

Meer over Annemie Turtelboom