Al 1538 boetes voor overlast

Sinds er voor de wijk 2060 speciale maatregelen gelden, schrijft de Antwerpse politie elke dag minstens zeven overlastboetes uit op en rond het De Coninckplein.

jlenaerts

Eind november 2010 keurde het stadsbestuur een aantal maatregelen goed, speciaal voor de wijk 2060. De overlast die de buurt een enorm kwalijke reputatie bezorgde, ging te ver. De drugsdealers moesten weg, de drugskopers ook. Bier drinken in het openbaar kon niet meer. Cafés moesten om 1u dicht, tenzij ze konden bewijzen dat ze geen overlast bezorgden.

De maatregelen gingen in op 1 januari van dit jaar. Van bij het begin hield de politie zowat elke maand gerichte controles in de 'harde kern' van 2060, op en rond het De Coninckplein. Bij die acties zijn sindsdien al 1538 overlastboetes, de zogenaamde GAS-boetes, uitgeschreven. Dat komt neer op zeven boetes per dag. "En daar komen nog boetes bij van een politiepatrouille die elke dag tussen haar opdrachten door op overlast controleert", zegt politiewoordvoerster Veerle De Vries.

Positief, vindt de buurt. Maar het blijft opletten. In de jongste Antwerpse Drug- en Alcoholmonitor wordt gewaarschuwd voor een tijdelijk effect van het kordate politieoptreden.

SyMa

Beeld: Photonews