Wie zijn de échte varkens? - Dieren mishandeld in slachthuis (video)

In Engeland wordt met afschuw gereageerd op een filmpje waarin te zien is hoe varkens in een van de grootste slachthuizen van het land dieronwaardig behandeld worden. Het waren dierenactivisten die erin slaagden de beelden te schieten.

ssimons

Te zien is hoe werknemers in een slachthuis in Essex sigaretten uitdrukken op varkens en de dieren slaag geven. Door incompetentie worden elektrische schokken verkeerd of slordig toegediend, waardoor de dieren lijden. Een varken wordt de keel overgesneden.

Niet vervolgd

Het Food Standards Agency (FSA) is verantwoordelijk voor de goede gang van zaken in slachthuizen, maar kan niet vervolgen. Dat moet het bevoegde ministerie doen. Maar het ministerie gaat niet over tot vervolging omdat het vreest de zaak te zullen verliezen. De beelden zijn namelijk zonder toestemming gemaakt. "Het zou onverantwoord zijn om tot vervolging over te gaan wanneer we weten dat we gaan verliezen."

Animal Aid, dat de beelden maakte, veegt dat argument van tafel en stelt dat vervolging op basis van geheime beelden al lang wettelijk geregeld is.

Opgelet, deze beelden zijn niet geschikt voor gevoelige kijkers.

Footage shot at Elmkirk Ltd (Cheale Meats) slaughterhouse (5 min version) from Animal Aid on Vimeo.