Cadel Evans wint natourcriterium van Sint-Niklaas

Cadel Evans was vrijdag de beste in het natourcriterium van Sint-Niklaas. De Tourwinnaar plaatste in de slotkilometer een snedige demarrage, Philippe Gilbert kwam nog gevaarlijk dicht maar moest toch vrede nemen met de tweede plaats. De Australiër Robbie McEwen eigende zich de derde plaats toe.

ssimons

Van bij de start lag het tempo zeer hoog. Dat weerhield Jelle Vanendert, Thomas De Gendt, Philippe Gilbert en Cadel Evans niet om slag om slinger een aanval in te zetten. Lang duurden deze uitvalspogingen echter nooit, want het peloton liet niet begaan.

Met nog tien ronden te rijden versnelde Niko Eeckhout. Wat later nam Thomas De Gendt zijn leiderspositie over. Hij kreeg in volle finale het gezelschap van Philippe Gilbert, Jelle Vanendert en de twee Australiërs Cadel Evans en Robbie McEwen.

Met nog één kilometer voor de boeg ging de Tourwinnaar ervandoor. Enkel Philippe Gilbert kwam in de laatste rechte lijn nog wat aandringen, maar Evans hield stand en won het eerste van de drie criteriums waarin hij aan de start komt.

Meer over Sint-Niklaas