Gimv-XL wordt de grootste aandeelhouder van XL Video

Het Gimv-XL-investeringsfonds stopt 19 miljoen euro in XL Video. Het krijgt hiermee 47% van de aandelen van de Oostendse verhuurder van videodisplay-sytemen voor o.a. concerten en shows in handen en wordt daarmee de grootste aandeelhouder.

jvangeyte

Referenties van XL Video zijn onder meer rockgroepen als U2, Coldplay, Kings of Leon en de Foo Fighters. Voorts wordt de technologie gebruikt op handelsbeurzen door onder andere de autoproducenten Daimler-Benz en Audi. Of nog: de rockweide van Werchter en de GP Formule 1 in Duitsland.

XL Video werd in 1996 opgericht. Het bedrijf realiseerde het afgelopen boekjaar een omzet van 71 miljoen euro en stelt ongeveer 200 mensen tewerk.

Voor het Gimv-XL fonds gaat het om de vijfde investering na participaties in Electrawinds, Vandemoortele, Punch Powertrain en PinguinLutosa. Het richt zich op middelgrote tot grote groeibedrijven in Vlaanderen en Brussel met een ondernemingswaarde van 75 tot 750 miljoen euro. Gimv-XL heeft een vermogen van ruim 600 miljoen euro.

De investering in XL Video bestaat gedeeltelijk uit een inschrijving op een kapitaalverhoging en gedeeltelijk uit een overname van bestaande aandelen. Het geld moet het bedrijf helpen om verder internationaal aan zijn expansie te werken.

JVG