"Terroristen roepen op tot aanslagen in België door boerkaverbod"

Op jihadistische sites wordt opgeroepen tot bomaanslagen, martelingen en liquidatie van Belgen omdat ons land het verbod op het dragen van een boerka heeft ingevoerd. Dat meldt de Amerikaanse inlichtingengroep Search for International Terrorist Entities (SITE) vrijdag.

jatimmermans

SITE vond dreigende berichten over België terug op jihadistische sites. Op 24 juli lanceerde een jihadist het nieuws over het boerkaverbod dat op die dag van kracht ging. "Als jullie de vrijheid hebben om dergelijke beslissingen te nemen, dan moeten jullie ook onze vrijheid accepteren om actie te ondernemen. Ik roep onze moslimbroeders in België op om te doen wat ze kunnen: bombardeer hen, vernietig hen, martel en vermoord hen", luidde het bericht.

Een van de leden van het forum reageerde met deze woorden: "Jullie parlement heeft op een persoon na unaniem ingestemd met een verbod op het dragen van een sluier in jullie kleine land. Met deze beslissing hebben jullie een vuur ontstoken, zonder een brandblusser te hebben". Een andere postte zelfs een handleiding om een bom te maken.

Volgens het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging (OCAD) is er geen reden voor extra bezorgdheid. Zij kent de opruiende quotes al langer en legt de nadruk op het feit dat ze duidelijk van individuen komen en niet van organisaties.

Meer over het Belgische boerkaverbod vindt U op de expertenpagina van John De Wit.