Anderlecht maakt valse start: verliest met 2-1 van nieuwkomer OH Leuven

De kop is eraf; het nieuwe voetbalseizoen is vrijdagavond van start gegaan met de match Oud-Heverlee Leuven - Anderlecht. De Brusselaars verloren verrassend met 2-1 van de promovendus.

ssimons

Anderlecht moest het stellen zonder vaste waarden als Deschacht en Legear. Ook nieuwe aanwinsten als Vargas en Molins waren geblesseerd.

Anderlecht ging het meest voortvarend van start, maar Romelu Lukaku verzuimde na 11 minuten spelen een penalty te verzilveren.

Even voorbij het halfuur kreeg Odoi een rode kaart na een zware tackle, waardoor Anderlecht nog een uur met zijn tienen verder moest. Toch was het paars-wit dat luttele minuten later tot scoren kwam. Lukaku mocht zich zo alsnog de eerste doelpuntenmaker van het seizoen noemen.

In de 52ste minuut kwam OH Leuven echter langszij, door een owngoal van Samuel. In de blessuretijd kreeg Anderlecht het deksel op de neus, toen Amoah de 2-1 scoorde.

Scheidsrechter: Serge Gumienny.

OH LEUVEN: Lenaerts, Boi, Hayen, Raymaekers, Van Goethem (77' Nys), Roelandts, Vermeulen (46' Amoah), Remacle, Diandy (75' Weuts), Ruytinx, De Vriese.

ANDERLECHT: Proto, Odoi, Juhasz, Samuel, Safari, Gillet, Marecek, Reynaldo (46' Kanu), Canesin (80' De Sutter), Suarez, Lukaku.

Doelpunten: 35' Lukaku 0-1, 52' Samuel 1-1 (own).

Gele kaarten: Lenaerts, Roelandts, Amoah, Proto, Samuel, Gillet, Marecek, Suarez.

Rode kaarten: 33' Odoi.