Omega Pharma gaat samenwerken "met bestaande ploeg"

Omega Pharma bevestigt dat het actief blijft in het wielrennen en vanaf 2012 zal samenwerken met een andere, bestaande ploeg. De naam van die ploeg maakte het bedrijf van Marc Coucke nog niet bekend.

ssimons

De Nationale Loterij maakte enkele maanden geleden bekend dat het de samenwerking met Omega Pharma in het wielerpeloton stopt na dit seizoen. De Loterij zal verdergaan met een eigen project, dat meer gericht is op Belgische renners en jong talent. Ook Marc Coucke liet al snel blijken dat hij in het peloton wou blijven en op zoek zou gaan naar een nieuwe partner.

Het bedrijf onderzocht de voorbije maanden naar eigen zeggen zes opties. "Na grondige evaluatie, hebben Omega Pharma en BCC (Belgian Cycling Company) een prioritaire piste geselecteerd. Daarna is snel een akkoord gesloten met een andere bestaande ploeg, om de krachten te bundelen, en aldus zowel op internationaal als op Belgisch vlak mee te spelen met de top van het WorldTour gebeuren."

"Meer details omtrent het nieuwe partnership, inclusief de naam van de ploeg, zullen binnenkort bekendgemaakt worden in een gezamenlijk communiqué."