Tanguy Veys (VB): "Geschokt door mail van Breivik"

Tanguy Veys, de Vlaams Belang-politicus die enkele uren voor de aanslagen in Noorwegen een mail van Anders Breivik ontving, heeft een brief gestuurd naar de Noorse ambassadeur in België. Daarin zegt hij dat hij niet begrijpt waarom Breivik hem een mail heeft gestuurd.

jatimmermans

Kort voordat Breivik een autobom in het centrum van Oslo liet ontploffen stuurde hij zijn manifest '2083' door naar een aantal Europese politici, waaronder Veys.

Het Vlaams Belang-Kamerlid heeft nu in een brief aan Jostein Helge Bernhardsen benadrukt dat hij niet in contact stond met Breivik. "Ik ben geschokt dat ik van hem een boodschap heb gekregen en dat ik op die manier in verband wordt gebracht met de daden en visie van een psychopaat met wie ik niks te maken wil hebben", aldus Veys.

In de brief aan de Noorse ambassadeur betuigt hij ook zijn medeleven met de families van de slachtoffers van de aanslagen. "Ik wil ook mijn weerzin uitdrukken over deze dodelijke raid. Wat ook de motieven van Anders Behring Breivik waren, geweld en moord kunnen nooit een antwoord of oplossing zijn", schrijft hij.

Meer over Vlaams Belang