Schouppe wil snelheidslimiet van 120 km/uur niet verhogen

Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe is geen voorstander om de snelheidslimiet van 120 km/uur op autosnelwegen op te trekken. Ook treedt de politie in Wallonië volgens hem minder streng op dan in Vlaanderen. Dat zei hij vrijdagmorgen op de RTBF-radio.

jatimmermans

De CD&V-politicus is van mening dat er "een direct verband bestaat tussen de snelheid en de ernst van een ongeval". Evenmin vindt hij het systeem waarbij de wegcode een lagere snelheidslimiet oplegt bij regen of neerslag, een goed idee. "Ik geef er de voorkeur aan dat de wegbeheerders via dynamische verkeersborden de toegelaten snelheid kunnen aanpassen naargelang de omstandigheden", zegt Schouppe.

Het aantal verkeersdoden in Wallonië ligt een stuk hoger dan in Vlaanderen. Dat is volgens Schouppe te wijten aan de minder strenge politieaanpak in het zuiden van België. "In het zuiden van ons land rijden er geen slechtere bestuurders. Maar je kan niet ontkennen dat er in Vlaanderen strenger wordt opgetreden rond het naleven van de snelheidslimieten, de gordeldracht, rijden onder invloed, enzovoort", aldus de staatssecretaris.

Beeld: Photo News