Genkenaren vrijgelaten in zaak drievoudige moord op Outlaws

Eddy C. (44) en Ali I. (37), twee Genkenaren die banden hebben met de motorbende Hells Angels, worden vrijgelaten in het dossier van de drievoudige moord in Eisden (Maasmechelen). Dat heeft de raadkamer van Tongeren beslist. De twee blijven echter in de cel omdat het federaal parket in beroep gaat tegen hun vrijlating.

fvranckx

De lichamen van "full member" Freddy Put, "hangaround" Jef Banken en sympathisant Michaël Gerekens van de Outlaws werden op 20 mei teruggevonden in een wagen in de Zuid-Willemsvaart. Het trio was doodgeschoten.

De speurders zouden volgens de raadkamer te weinig aanwijzingen hebben tegen de Eddy C. (foto) en Ali I., die allebei anderhalve maand geleden werden aangehouden omdat ze betrokken zouden zijn geweest bij de drievoudige moord. Over twee weken moet de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling zich beraden over de zaak.

De Tongerse speurders zijn ook nog altijd op zoek naar Giovanni Moscatelli (51) uit As. Die liep een schotwonde op tijdens de gewelddadige confrontatie in Maasmechelen. De speurders zien in hem een belangrijke getuige. Moscatelli wordt niet als de schutter beschouwd maar eerder als een slachtoffer tijdens het schietincident.