Massa: "Hongarije heeft altijd wat voor me in petto"

Felipe Massa hoopt dit weekend op het podium te staan van de Grote Prijs Formule 1 van Hongarije. De Braziliaan staat al twee seizoenen in de schaduw van Ferrari-ploegmakker Fernando Alonso. Hier en daar weerklinkt het gerucht dat de vicewereldkampioen van 2008 moet vertrekken.

kscherpenberg

"Het is voor mij geen probleem te erkennen dat Fernando betere resultaten heeft geboekt, maar ik doe er alles aan om die rollen om te draaien, onder andere door hard te werken aan de auto en de setup", aldus Massa.

Hij verwijst intussen naar het feit dat hij weer constant presteert. Zo werd hij drie keer op rij vijfde. In het klassement om de wereldtitel telt hij wel maar slechts 62 punten, minder dan de helft van het totaal van Alonso.

Het is ook al drie jaar geleden dat Massa een GP wist te winnen. "Hongarije heeft echter altijd iets bijzonders voor me in petto. In 2008 lag ik aan de leiding toen ik twee ronden voor het einde uitviel door een technisch mankement, in 2009 had ik het ongeluk en vorig jaar eindigde ik als vierde. Het wordt nu een keer tijd voor een podiumplaats."

Beeld: PhotoNews

Meer over Fernando Alonso