Udo zet uitstekende show neer in Lier

Je krijgt het weer dat je verdient, wordt al eens gezegd. Dus bleef het droog tijdens het Vestconcert van Udo in Lier. Zes jaar geleden won hij X-Factor. Donderdagavond bleek nog eens dat er binnen het Belgische muzieklandschap een Vlaamse popzanger van hoog niveau te vinden is.

pirombouts

- door festivalreporter Alexandra Soto

Ondersteund door Mina Babette, een backing vocal met prachtige stem, bracht Udo een mix van Engelstalige en Nederlandstalige nummers. Hij ging van start met enkele Motowncovers die onmiddellijk enthousiast door het publiek werden ontvangen. Een eerste kippevelmoment kwam er wanneer Udo ode bracht aan Johnny White met het nummer 'Verloren hart, verloren droom'.

Enkele sterke duetten met Mina Babette werden door het publiek duidelijk gewaardeerd. Het was een perfect op elkaar afgestemd tweestemmig geluid. Het terrein was ondertussen volgelopen. Bij het einde van de eerste set vertelde Udo dat de leden van zijn band steeds honger en dorst hebben. Hij verwerkte deze vaststelling in een song en liep al zingend het terrein over naar de bar. Dit gebeurde zo spontaan dat het eerder om een plotse opwelling dan een ingestudeerde act leek te gaan.

Ik mis je zo

Na de pauze brachten Udo en zijn band een volgende reeks perfect uitgevoerde songs waaronder 'Ik mis je zo' van Will Tura, zijn nieuwe single 'Dansen op U2' en 'Winter in July'. Udo zorgde er voor dat het wintergevoel van de voorbije dagen plots verdwenen was.

Udo is geen verwaand iemand, maar een ongekunsteld man. Een artiest die probeert en er in slaagt zijn publiek op sleeptouw te nemen, inclusief de jongsten onder zijn fans. Hij begaf zich een tweede keer tussen het publiek met het nummer 'Heb ik ooit gezegd' van Clouseau. Mooi.

Een hoogtepunt en bijzonder emotioneel moment kwam er toen Udo besloot als bisnummer een a capella uitvoering van 'You can reach me' van Anita Baker te brengen. Een schitterende prestatie die niemand onberoerd kon laten. Hoed af, Udo.

Lees meer over de festivals