Bellens: "Ik betwist de feiten die mij ten laste worden gelegd"

Belgacom-topman Didier Bellens ontkent de feiten waarvan hij beschuldigd wordt, maar wil geen verdere commentaar geven. Bellens zou persoonlijk voordeel hebben gekregen om een gebouw van Belgacom in Bergen tegen lage prijs te verkopen.

ikerremans

Voor aanvang van de persconferentie over de kwartaalresultaten van Belgacom legde Bellens een korte verklaring af. "Ik betwist de feiten die mij ten laste worden gelegd", aldus de topman. Hij wil geen verdere commentaar geven op het gerechtelijk onderzoek en zei ook nog vertrouwen te hebben in justitie.

"We zijn hier om te praten over de strategie, over de operationele en financiële resultaten, zoals we elk jaar doen", zei de Belgacom-topman nog. "We gaan enkel vragen die hiermee verband houden beantwoorden."

Lees ook: Didier Bellens blijft zitten

'Ik voel me goed'

Maar er werden toch vragen gesteld over de inverdenkingstelling. De Belgacom-topman beklemtoonde dat hij er niet aan denkt om ontslag te nemen. Dat de zaak de reputatie van zijn bedrijf zou schaden, wimpelde hij af.

Op de vraag hoe bij zich voelt, kon er zelfs een grapje af. "Het gaat goed met mij, dank u. Ik voel mij zeer goed. En met mijn familie en vrienden is alles perfect. Als ik kijk naar de resultaten van het bedrijf zijn die ook zeer positief. Het is normaal dat ik soms een probleem heb. Dat maakt deel uit van het leven", aldus Bellens.

De Groeve

Donderdag raakte bekend dat het gerecht in Bergen Bellens in verdenking heeft gesteld voor passieve corruptie. De verdenking slaat op een transactie uit 2005 van een gebouw van Belgacom-dochter ConnectImmo aan de maatschappij Xelis Siva, die in handen was van Edmée De Groeve. Het pand zou onder de prijs zijn verkocht. In ruil kreeg Bellens "een persoonlijk voordeel." Alvast een tripje in de volgwagen van de Lotto-ploeg bij de start van de Ronde van Frankrijk in Monaco wordt als dusdanig omschreven. Of er meer aan de hand is, is niet duidelijk.

De Groeve is vrijdag dan weer in verdenking gesteld van actieve corruptie in het dossier van de verkoop van een gebouw van Belgacom in Bergen.

Lees ook: