Morrissey welkom in Lokeren ondanks straffe uitspraken over Oslo

De Britse zanger Morrissey zit niet verlegen op een markante mening meer of minder maar met een bedenkelijke uitspraak over de moorden in Oslo heeft hij het bij velen nu echt wel verkorven. De organisatie van de Lokerse Feesten denkt er voorlopig echter niet aan om zijn optreden af te zeggen.

jrosquin

Stephen Morrissey, de voormalige frontman van The Smiths die tegenwoordig bekend staat als een overtuigd veganist, heeft tijdens een optreden op 24 juli in het Poolse Warschau de wenkbrauwen doen fronsen. Daar relativeerde hij op eerder ongepaste manier de moordraid van Anders Breivik in Oslo. "Die gebeurtenissen zijn niets vergeleken bij wat dagelijks gebeurt bij McDonalds en Kentucky Fried S**t", aldus de rockzanger.

Morrissey wil de feiten in Noorwegen niet minimaliseren, maar vindt het dagelijks slachten van dieren voor de menselijke consumptie zeker zo erg. Die uitspraak schoot bij velen en ook bij overtuigde Morrisseyfans in het verkeelde keelgat.

Morrissey dwong de organisatoren van de Lokerse Feesten eerder al om het festivalterrein op de dag van het concert, op 4 augustus, vleesvrij te maken. De organisatie ging in op die voorwaarde en is nu ook niet van plan om alles op te blazen. De organisatie vindt de uitspraak spijtig maar zegt Morrissey uit te nodigen om zijn muziek en niet om zijn uitspraken.

Lees meer over de festivals