Juhasz: "Wil geen oorlog met Anderlecht"

Het is straks eindelijk weer zover. Promovendus Oud-Heverlee Leuven ontvangt Anderlecht voor de opener van een nieuw seizoen. Ariël Jacobs, coach van de bezoekers, kan nog altijd rekenen op Roland Juhasz.

kscherpenberg

De Hongaar begint aan zijn zevende jaar bij Paars-wit. Toch hoopt de 28-jarige verdediger deze zomer nog een transfer te versieren.

"Het is tijd voor een nieuwe uitdaging", klinkt het in een Corelio-krant. "De interesse van Glasgow Rangers is het meest concreet en ik ben benieuwd naar het Britse voetbal. Ze deden me nog geen contractvoorstel, maar dat zou snel in orde zijn."

De Rangers zouden 1,5 miljoen euro veil hebben voor de Hongaar, maar Anderlecht wil op zijn minst vijf miljoen. "Dat heb ik ook gehoord. Maar 2 à 3 miljoen lijkt me redelijker voor een verdediger."

Juhasz hoopt Anderlecht vredevol te verlaten. "Ik wil geen oorlog met RSCA. De club heeft me altijd correct behandeld, maar er is altijd wel een uitleg om mij hier te houden."

De Hongaar zegt dat het een puur sportieve keuze is en geen financiële. "Op mijn 28e is dit een van mijn laatste kansen op een transfer." Hij zegt wel nog steeds met hart en ziel voor Anderlecht te blijven spelen.

Beeld: PhotoNews