Camper lijft 3 topdesigners in

Het schoenenmerk Camper houdt van vernieuwing. Naast hun 4de samenwerking met de Belgische ontwerpster Veronique Branquinho, doen ze daarom dit najaar een beroep op 2 nieuwe topontwerpers: Bernhard Willhelm en Romain Kremer.

mgeysmans

Veronique Branquinho is niet aan haar beginstuk toe bij Camper. De vrouw lanceert dit najaar reeds haar 4de collectie voor het schoenenmerk. Wat je voor de herfst/wintercollectie 2011-2012 van haar mag verwachten? Een elegantie, visueel aantrekkelijke, vrouwelijke cowboylaars. Al zien wij er eerder een prachtontwerp in met een flos.

Naast Branquinho mogen dit jaar ook 2 nieuwe mannelijke ontwerpers hun opwachting maken: Bernhard Willhelm en Romain Kremer. Bernhard Willhelm maakte furore bij ontwerpers als Walter van Beirendonck, Alexander McQueen, Vivienne Westwood en Dirk Bikkembergs. Sinds 1999 werkt Willhelm voor zijn eigen, gelijknamige, label. Voor Camper bracht hij een ode aan de 'Kawasaki Dreams': stevige zolen, grote volumes, dik leder en metaalafwerkingen zorgen voor een stoere look.

Romain Kremer maakte naam bij het modehuis Dior en zou daarna als hoofddesigner van de mannenafdeling bij Thierry Mugler worden benoemd. Voor Camper maakt Kremer gebruik van kleurrijk rubber. Die rubberen stukjes worden op strategische plaatsen op een klassieke, lederen mannenschoen geplaatst om het geheel een ongekende moderne toets te geven.

Niet te missen