Amerikaan wil na drie zwangerschappen weer echt man zijn

Thomas Beatie werd wereldberoemd toen hij als eerste 'man' een kind op de wereld zette. Ondertussen heeft de omgebouwde Amerikaan drie kinderen, maar hij wil nu weer echt man zijn.

ikerremans

Beatie werd als vrouw geboren, maar op 20-jarige leeftijd liet hij zich ombouwen tot man. De Amerikaan behield wel zijn baarmoeder en eierstokken, waardoor hij wel nog zwanger kon raken. Omdat zijn vrouw Nancy onvruchtbaar was, zette Beatie zelf drie kinderen op de wereld na kunstmatige bevruchtingen.

Testosteron

Susan Juliette werd geboren in 2008, Austin Alexander in 2009 en Jensen James in 2010. Nu het gezin compleet is, wil Beatie weer helemaal man zijn. "Een viertal maanden geleden ben ik terug met mijn testosteronkuur begonnen. Want ik denk dat mijn vrouw en ik het wel gehad hebben met baby’s."

"Daarom wil ik mijn lichaam terug en ben ik terug beginnen fitnessen en aan gevechtssport doen. Bovendien let ik minutieus op mijn voeding: veel proteïnen, weinig vet en weinig koolhydraten. Mijn droom is om er uiteindelijk als acteur Mario Lopez uit te zien", aldus de Amerikaan.

Beatie is officieel erkend als man en dus ook de eerste "officiële" transgender die een kind op de wereld heeft gezet. "Ik ben intussen wettelijk erkend als een mannelijk persoon. Dus heb ik geen behoefte meer om bepaalde lichaamsdelen te laten wegsnijden of andere delen aan mijn lichaam toe te voegen. Nee, er zullen geen operaties meer volgen."

Foto: Photo News