Kamermeisje DSK: "Ik huil nog elke dag"

Kamermeisje Nafissatou Diallo, die voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn beschuldigt van poging tot verkrachting in een hotel in New York, huilt nog elke dag. Donderdag gaf ze haar eerste (korte) persconferentie in een kerk in New York, waar meer dan honderd journalisten aanwezig waren.

ikerremans

"Wat mij overkomen is, mag geen enkele vrouw overkomen. Dit is te veel voor mij en mijn dochter. Wij huilen elke dag", zei Diallo. Ze werd bijgestaan door haar advocaat, de priester van de kerk en vrienden.

Sterk zijn

De vrouw liet ook verstaan dat er veel dingen over haar verteld worden die niet waar zijn. Zo sleept ze de New York Post voor de rechter omdat de krant geschreven heeft dat Diallo een prostituee is. "Ik ga sterk zijn voor mijn dochter en voor iedere andere vrouw in de wereld."

Het 32-jarige kamermeisje gaf begin deze week ook al twee interviews, aan Newsweek magazine en ABC News. Ze wil dat Strauss-Kahn in de gevangenis verdwijnt.

Volgens Diallo heeft de ex-topman van het IMF haar gedwongen tot orale seks in een hotelkamer in New York op 14 mei. Strauss-Kahn ontkent dat en zegt dat het om seks met wederzijdse toestemming ging. Hij is voorlopig vrijgelaten nadat enkele leugens van Diallo bekend raakten.

Foto Photo News