Dit jaar stierven al 59 motorrijders in verkeer

Mobiliteitsorganisatie Touring trekt nog maar eens aan de alarmbel. Dit jaar zijn al zeker 59 motorrijders gestorven bij een ongeval en dat ondanks de vele sensibiliseringscampagnes, opleidingen en bijscholingen.

kscherpenberg

In het verkeer hebben motorrijders zowaar 13 keer zo veel kans als inzittenden van een auto om een verkeersongeval niet te overleven.

Touring zegt dat de oorzaken van die ongelukken wel eens kunnen verschillen, maar in 12 van de 59 gevallen was er geen sprake van obstakels of andere voertuigen.

De meeste dodelijke slachtoffers zijn de wat jongere bestuurders met minder rijervaring. "Aangepaste vangrails en praktijkgerichte opleidingen zouden al veel doden voorkomen", klinkt het.

"Een klein putje of scheurtje in de weg kan dodelijk zijn. Motorrijders schuiven na een val of ongeval vaak onder de vangrail door, waardoor ze op de rijweg terechtkomen en worden aangereden."

Volgens bevoegd Vlaams minister Hilde Crevits wordt aan al deze problemen gewerkt. "Tegen het einde van dit jaar worden alle vangrails op gevaarlijke locaties voorzien van vangplanken."

Meer over Touring