Rapper ten strijde tegen Washington (video)

Terwijl de schuldenklok in de VS ongenadig verder tikt, maakt de gewone Amerikaan zich zorgen. Enige troost biedt de rapper Remy die met een dreinende song de politici in Washington probeert wakker te schudden.

ssimons

‘Raise the debt ceiling’, (verhoog het schuldenplafond) heet de song die op YouTube aan een steile carrière is begonnen. De eerste dag zat Remy al aan 40.000 hits. Waar ‘gewone’ rappers hun teksten volstoppen met veel ‘tits’ en ‘asses’ heeft Remy, ook bekend als Remy Munasifi of GoRemy, het over ‘quantative easing’, een dure economische term die zoveel betekent als ‘zet de geldkraan open’. En dat in een faux-gangsta ritme.

De rapper doet zijn ding tegen de achtergrond van politiek Washington: het Capitool waar de politici bakkeleien en het gebouw van de Federal Reserve (de centrale bank).

Beluister het nummer via YouTube:

Als het Amerikaanse Congres tegen 2 augustus de schuldlimiet, die nu op 14,3 biljoen dollar ligt, niet verhoogt dan dreigt Amerika volgende week in staking van betaling te gaan. De economische en financiële gevolgen voor de Amerikaanse economie - en dus de rest van de wereld - zijn dan niet te overzien.

RH

Foto YouTube