Genkse Joke Quintens enige kandidaat-ondervoorzitter sp.a

Print

Genkse Joke Quintens enige kandidaat-ondervoorzitter sp.a

Genk - Bruno Tobback is, zoals verwacht, de enige kandidaat om Caroline Gennez op te volgen als voorzitter van de sp.a. Joke Quintens uit Genk is zijn running mate. De kandidaturen moesten maandagmiddag binnen zijn.

Huidig voorzitster Caroline Gennez kondigde eind juni aan dat ze zichzelf niet wilde opvolgen. De 41-jarige Tobback is Kamerfractieleider van de Vlaamse socialisten. In de regering-Verhofstadt II was hij minister van Leefmilieu en Pensioenen en daarvoor fungeerde hij als fractieleider in het Vlaams parlement. Sinds 1995 zetelt Tobback ook in de provincieraad.

Joke Quintens is voorzitster van sp.a Genk en lijsttrekster voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Buiten Genk is ze (voorlopig) redelijk onbekend bij het grote publiek. Beroepshalve begeleidt Quintens creativiteits- en innovatieprocessen bij bedrijven en organisaties, en daarbij zijn nogal wat sp.a-afdelingen.

Vertrouwen

"Wat we moeten doen, is niet alleen goede beleidsvoorstellen doen - want die hebben we - en goede beleidsvoerders en mensen aanstellen - want die hebben we ook - maar in de eerste plaats moeten we vertrouwen in die waarden uitstralen, ook in het verdedigen van die waarden moeten we die waarden uitstralen en dat hebben we misschien wat te weinig gedaan in het verleden. Het is in ieder geval mijn ambitie om dat te doen", aldus de Leuvenaar.

18 september

Alle sp.a-leden krijgen vanaf 22 augustus een stembrief in de bus, samen met de intentieverklaring van het kandidaatsduo. Op dezelfde dag opent ook het digitale stemkanaal. Begin september trekken Tobback en Quintens dan rond voor een 'Ronde van de provincies', waar de leden persoonlijk met hen in debat kunnen gaan.

Op vrijdag 16 september wordt de stembusgang afgesloten. Op 18 september worden de resultaten bekendgemaakt tijdens een ledenbijeenkomst in Nieuwpoort. Met slechts één kandidaat is het vooral uitkijken naar diens draagvlak binnen de partij.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio