Opossum strijdt voor platencontract op Suikerrock Tienen

In het Waasland klinkt Opossum al enkele jaren vertrouwd in de oren. Snedige punkrock met gebalde zanglijnen, die menig jeugdhuis en achterzaaltje laat overkoken.

cvandenboom

Zondag staat de vijfkoppige band uit Hamme en Temse voor een nieuwe uitdaging. Hun nummers werden door een jury, die bestaat uit leden van het festival Suikerrock, platenlabel SonicAngel en muziekzender JIM, opgemerkt tussen het werk van tweehonderd andere groepen.

Opossum kreeg, samen met drie andere geselecteerden, een plaats op het podium van Suikerrock aangeboden. Inzet van het concert wordt een heus platencontract bij SonicAngel, het label van Maurice Engelen.

Nieuwe plaat

"We schreven ons online in voor de wedstrijd, en we kregen nog maar pas te horen dat we bij de vier finalisten zijn", vertelt zanger Bart Van Raemdonck (22). "Het festival Suikerrock duurt vier dagen, en per dag komt er één van de geselecteerde bands op het podium."

"Momenteel zijn we volop bezig met de eerste opnames van onze nieuwe plaat, en dat zou het ideale moment zijn om in zee te gaan met een platenmaatschappij. We zijn sowieso op zoek naar een geschikte producer die onze nieuwe single kan inblikken. Deze keer willen we het goed aanpakken en er geld inpompen. We willen een groter publiek bereiken met onze muziek."

Het optreden op Suikerrock wordt voor de Wase band het sluitstuk van een rockmarathon. De nacht ervoor spelen ze een show in jeugdhuis Kompas in Sint-Niklaas, en een paar uur later worden de mannen al verwacht voor een concert op de Fonnefeesten in Lokeren. Meteen daarna vertrekt de bus naar Tienen, waar ze om 18.30 u op de planken staan.

Ontdek de band via hun www.suikerrock.be. Meer info over het optreden van Opossum en suikerrock op myspace.

BEFO

Lees meer over de festivals