Bassist leert 50 nieuwe nummers voor Herentals Feest

Als muzikaal begeleider van de artiesten op het Herentalse podium moet bassist Bart Buls alle genres aankunnen. "Ik ben zenuwachtiger dan ooit, het wordt superspannend."

cvandenboom

Hij moet het even op zijn vingers natellen, maar de Herentalse bassist Bart Buls staat vrijdag 29 juli voor de zesde keer met zijn begeleidingsband The Bul Dogs op het podium van Herentals Feest. Zij zorgen dat de artiesten als Udo, Ludo Mariman of Paul Michiels met een echte liveband hun nummers kunnen vertolken.

Toch wordt het voor hem allesbehalve een routineklus.

"Dat is echt niet evident. Dit jaar wordt het trouwens nog spannender dan anders, omdat we veertig tot vijftig nieuwe nummers moeten spelen. En veel daarvan heb je nog nooit eerder gespeeld. Het is dan nog in de meest uiteenlopende stijlen, van de punk van Ludo Mariman over de funk van Caren Meynen tot de pop en soul van PP Michiels. Dat gaat echt van heel simpel tot heel moeilijk. Dat geeft toch een enorme druk. Echt waar, ik heb nu al zenuwen", lacht Bart Buls.

Door een drukke muzikale agenda kan pas woensdag voor het eerst met alle artiesten gerepeteerd worden.

"Altijd heel spannend omdat je maar weinig repetitietijd per artiest krijgt, maar meestal loopt dat wel los. We zijn allemaal ervaren muzikanten. Met de blazerssectie en de backing vocalisten erbij tellen we toch negen man in onze begeleidingsband. Die repetities zijn eigenlijk altijd heel leuk, zeker als het lekker loopt."

HANS OTTEN

Lees meer over de festivals