Zeewier goed voor het hart

Zeewier heeft weldoende effecten op onze hartkwaliteit. Dat is de voorlopige conclusie van enkele wetenschappers uit Dublin.

mgeysmans

Zeewier is een bom aan proteïnen en stoffen die gelijkaardige effecten hebben als bloeddrukverlagende medicijnen. Daardoor zou het goedje perfect zijn om het risico op hartaanvallen en beroertes te verkleinen.

Volgens de onderzoekers zijn zeewieren een onontgonnen bron aan weldoende stoffen. Zo is het goedje niet alleen talrijk aanwezig, de heilzame stoffen zijn ook in grote hoeveelheden present, waardoor je maar weinig zeewier moet binnenspelen om de effecten waar te nemen.

Beeld: Photonews

Ben je al geïnspireerd? Bekijk hieronder dan enkele recepten met zeewier!

Koken met zeewier: sushirol met blauwvintonijn, mango en kikkomanjelly.

Koken met zeewier: salade van veldsla, zeewier met kort gebakken provençaalse tonijn.

Koken met zeewier: Zeeuwse oesters met witloof en champagnesaus.

Niet te missen