Clijsters opnieuw in actie in Toronto

In New Jersey is Kim Clijsters zich aan het klaarstomen voor haar terugkeer in het tenniscircuit. Dat vertelde ze zaterdag aan de Amerikaanse televisiezender FOX9. Haar comeback maakt ze in Toronto.

jatimmermans

Clijsters speelde haar laatste officiële wedstrijd op het grastornooi van Rosmalen in Nederland. In de tweede ronde moest ze het onderspit delven tegen de Italiaanse Romina Oprandi. Tijdens die match raakte ze geblesseerd waardoor ze niet aan het Grand Slam-tornooi van Wimbledon kon deelnemen.

De 28-jarige tennisster uit Bree liet in het interview weten dat ze zich volop aan het voorbereiden is op de US Open. "Alle Grand Slams zijn speciaal, hun geschiedenis, hun sfeer. Ik hou vooral van de sfeer op de US Open, ik voel me er een beetje thuis. Misschien omdat mijn man (Brian Lynch) van hier is en omdat hier familie woont".

Ze speelt haar eerste match op het WTA-tornooi in Toronto (Canada) dat op 8 augustus van start gaat. Een week later komt ze op de courts in Cincinnati en daarna volgt met de US Open, waar de Limburgse haar titel verdedigt, het vierde grandslamtornooi van het seizoen.

Vooruitgang

"Het tornooi van San Diego (van 30 juli tot 7 augustus) komt helaas nog te vroeg om competitieklaar te zijn en de enkel volledig te belasten. Toronto wordt dus de eerste afspraak en dan heb ik ook nog Cincinatti om helemaal klaar te zijn voor de US Open", verduidelijkt Clijsters op haar website.

"Het tennissen gaat voorlopig vrij goed en we zien vooruitgang. We schakelen nu stilaan over op een intensievere fase waarbij we wel na elke inspanning bekijken hoe de enkel reageert", aldus nog Clijsters.

Meer over Wimbledon