Gentse Feesten halen zeker één miljoen bezoekers

Ondanks het minder goede weer tijdens de eerste dagen zullen de Gentse Feesten zeker afsluiten met een bezoekerscijfer boven het miljoen. "Het gaat om 'normale feesten', met horeca-inkomsten die draaien rond het gemiddelde van de jaren voor het topjaar 2010", aldus horecacoach Bart Ingelbrecht.

drombouts

"De vier voorbije dagen waren echt goed, topavond was woensdagavond voor de nationale feestdag", aldus feestenburgemeester Lieven Decaluwe (Pro Gent).

De afgelopen vier dagen wordt het gemiddeld aantal bezoekers op 155.000 per dag geraamd, op basis van gemiddeld 15.000 bluetoothregistraties, waarbij vorig jaar bleek dat 11 procent van de bezoekers een dergelijke functie op de gsm had aanstaan.

"Het eerste weekend was uitgeregend, maar op maandag en dinsdag hadden we een normale opkomst." Een normale feestendag lokt 100.000 mensen, op de uitgeregende openingsdag schatte de politie 40.000 aanwezigen, voor de tweede Feestendag werd het dubbele geraamd.

En er komt nog een pak bezoekers bij, omdat de feesten tot dinsdagochtend duren. Bovendien gaat het om voorlopige ramingen en geen definitieve analyse van de bluetoothmetingen door de UGent.

Volgens horecacoach Bart Inghelbrecht zijn de horeca-inkomsten vergelijkbaar met een normaal jaar, zoals de jaren voor 2010. "We mogen echt niet de fout maken om enkel te vergelijken met het uitzonderlijk topjaar 2010."

Foto Photo News

Lees meer over de festivals