Hansen Transmissions diept verlies verder uit

De beursgenoteerde producent van tandwielkasten voor windturbines Hansen Transmissions heeft tussen begin april en eind juni 2011 een verlies op zijn bedrijfsactiviteiten geleden van 6,702 miljoen euro. Vorig jaar was er in dezelfde periode een malus van 5,216 miljoen euro.

jvangeyte

Hansen blijft dus de gevolgen van de wereldwijde financiële crisis ondervinden. Heel wat promotoren van windmolenparken raakten daardoor immers niet meer aan de nodige financiering, waardoor ook bestellingen voor windmolens en onderdelen daarvan uitbleven.

In het eerste trimester van het boekjaar 2011/2012 kon Hansen Transmissions maar voor 81 miljoen euro aan facturen uitschrijven. Dat is 8,5% minder dan in dezelfde periode van 2010. Bovendien is ook het tweede kwartaal zwak.

Optimistisch

Toch zegt Hansen optimistisch te zijn voor de tweede helft van het boekjaar. Gesprekken met investeerders overtuigen Hansen ervan dat de vraag weer zal aantrekken. Voor het hele boekjaar 2012 wordt een omzetstijging met 5% tot 15% verwacht in vergelijking met 2011.

Financieel boekte Hansen in het eerste trimester een bedrijfsverlies (ebit) van 6,702 miljoen euro. Enerzijds kon het wel profiteren van een reeks besparingen - onder meer wegens het afstoten van de industriële tandwielkasten - anderzijds werd meer geld gestopt in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten.

JVG

Lees ook: