Kamermeisje Strauss-Kahn praat voor het eerst (video)

De hotelmeid die voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn beschuldigt van verkrachting in een New Yorks hotel heeft voor het eerst met de pers gepraat. "Door hem word ik als een hoer behandeld", zegt ze in het Amerikaanse weekblad Newsweek.

ikerremans

Strauss-Kahn zou Nafissatou Diallo gedwongen hebben tot orale seks. "Stop, mijnheer. Ik wil mijn werk niet verliezen", reageerde ze daarop. "Ik stond op. Ik was aan het spugen, rende de kamer uit naar de gang en ging niet terug. Ik was zo nerveus, ik was zo bang, ik wilde mijn job niet verliezen."

"Ik wil dat hij naar de gevangenis moet. Ik wil dat hij beseft dat er plaatsen zijn waar hij zijn macht of geld niet kan gebruiken", aldus het kamermeisje.

Waarheid

"Ik zweer dat ik de waarheid spreek, God is mijn getuige", zei Diallo nog op de televisiezender ABC. "Ik wilde eigenlijk niet met de pers praten, maar ik heb nu geen andere keuze. Ik moet mijn verhaal en reputatie verdedigen. En dat kan alleen door de waarheid te spreken."

De vrouw vertelde ook dat ze niet wist wie Strauss-Kahn was voor de feiten op 14 mei. "Toen ik hoorde dat hij de volgende president van Frankrijk zou worden, begon ik te wenen. Ik dacht dat ze me gingen vermoorden."

Bekijk onderaan het interview met ABC.

Niet professioneel

De advocaten van Strauss-Kahn hebben onmiddellijk gereageerd op de uitlatingen. Volgens hen wil de vrouw "de publieke opinie verhitten" in het nadeel van een verdachte in een lopende strafzaak.

DSK's advocaten halen ook uit naar hun collega's die het kamermeisje vertegenwoordigen. "Het gedrag van de advocaten is niet professioneel, ze overtreden de fundamentele regels van professioneel gedrag van advocaten."

Strauss-Kahn verschijnt op 1 augustus opnieuw voor de rechter. Nadat er twijfel was gerezen over de geloofwaardigheid van het kamermeisje, werd hij begin juli vrijgelaten. Enkel zijn paspoort bleef ingetrokken. Hij kreeg de 6 miljoen dollar financiële borg terug. Nadat hij die betaald had, stond hij onder huisarrest.

Beeld ABC