Familie en fans rouwen om verlies Amy Winehouse

De rouwende familie van Amy Winehouse heeft zondag hulde gebracht aan de zangeres. Ondertussen schrijven de Britse tabloids dat de zangeres in de uren voor haar dood een cocktail van cocaïne, ecstasy en ketamine zou hebben genomen.

drombouts

"Het verlies van Amy, een geweldige dochter, zus en nicht, laat ons diepbedroefd achter. Ze laat een gapend gat achter in onze levens", lieten vader Mitch en moeder Janis weten in een mededeling. De familie vroeg ook "rust en privacy".

Het management van Winehouse, Metropolis Music, heeft het over een "dierbare vriendin en collega, de meest verbazende artieste en een verbazend talent".

De woning van Winehouse wordt intussen stilaan een bedevaartsoord voor fans. Om hun idool te eren leggen ze niet alleen brieven, bloemen en kaarsen neer op het voetpad, maar ook flessen sterke drank, sigaretten en een gitaar.

Autopsie

De politie drong er zondag op aan niet te speculeren over de doodsoorzaak, maar de tabloids twijfelen er niet aan dat het een overdosis betrof.

Omdat Amy volgens insiders zowat immuun was geworden aan cocaïne ging het wellicht om een cocktail van verschillende drugs.

Het zondagsblad The People citeert een Londenaar die Amy vrijdagavond om 22.30 uur cocaïne, heroïne, ecstasy en ketamine zag kopen van een dealer in de wijk Camden, waar ze woonde. Andere vrienden zeggen in Sunday Mirror dat de zangeres wellicht een xtc-pil van slechte kwaliteit heeft gemengd met een grote hoeveelheid alcohol.

Maandag wordt een autopsie uitgevoerd, ten laatste dinsdag zou de precieze doodsoorzaak van de jonge zangeres geweten zijn.

Teken hier het rouwregister voor Amy Winehouse op Inmemoriam.be