Tomorrowland: "Groot feest zonder incidenten"

Tomorrowland was één groot feest zonder incidenten. Dat zegt de organisatie van het dancefestival in recreatiedomein De Schorre in Boom, en wordt ook bevestigd door de politie.

drombouts

Het festival was volledig uitverkocht, wat betekent dat de drie dagen telkens 60.000 bezoekers naar het festival kwamen.

"We waren voorzien op dramatisch weer. Zo legden we 3.000 vierkante meter extra planken vloer en voorzagen we voor alle festivalgangers poncho's. Het weer was echter in tegenstelling tot de voorspellingen fantastisch.

Vrijdagnamiddag droogde alles op en zaterdag hebben we één bui gehad", zegt persverantwoordelijke Debby Willemsen.

Internationaal

Volgens Willemsen waren er geen incidenten en waren de bezoekers enthousiast. "Kortom, het was een groot feest, met veertien podia en 300 deejays. Onder de festivalgangers telden we vijftig nationaliteiten. We hebben de buitenlanders zaterdag in de bloemetjes gezet tijdens een 'Belgium moment' met bier en chocolade."

Volgens de lokale politiezone Rupel werden "geen noemenswaardige problemen" vastgesteld. "Wel waren er bij de in- en uitstroom tijdelijke opstoppingen op de A12. Ook hebben we dankzij fouilleringen aan de ingang en de inzet van drugshonden meer dan honderd mensen betrapt op het bezit van drugs."

"Daar waren ook enkele dealers bij. Weinig als je het totale aantal festivalbezoekers in beschouwing neemt. Eén persoon werd betrapt op het verkopen van valse tickets", zegt communicatieverantwoordelijke Veronique Wegge.

Twitter

De politiezone Rupel communiceerde naar aanleiding van het evenement voor het eerst via Twitter en Facebook met de bedoeling om bezoekers snel en direct te informeren over alles wat met veiligheid en bereikbaarheid te maken heeft. Veronique Wegge:

"Het is een enorm succes. Heel wat mensen hebben via die weg met ons gecommuniceerd."

Tomorrowland eindigt zondagavond.

Foto Joren De Weerdt