Cavendish: "Dit groen had ik al lang verdiend"

"Geef toe, deze groene trui had ik al lang verdiend", lachte Mark Cavendish nadat het hem eindelijk gelukt was om het puntenklassement in de Tour te winnen. "Hadden ze het reglement de voorbije jaren eerder aangepast, zou dit niet mijn eerste groen geweest zijn."

drombouts

"De voorbije dagen hing het nog aan een zijden draadje, maar met de hulp van al mijn ploegmaats zijn we erin geslaagd om de Alpenritten te overleven en om de spurten naar onze hand te zetten. Daarom is dit een bijzonder emotioneel moment voor mij."

"Ook deze vijfde overwinning, de twintigste in totaal in de Tour was het werk van een ijzersterk team dat als een hecht blok aan elkaar hangt. De sleutel was alweer de perfecte timing."

"Met de wind op de kop mochten ik niet te snel aan de leiding komen. Toen ik Edvald Boasson Hagen zag komen, heb ik een tweede keer versneld en klaar was de zaak."

"Ik ben zo trots op de ploeg die ik hier rond mij had. Hun werk kan niet genoeg onderstreept worden. Zes overwinningen en een groene trui. Het is voor HTC-Highroad alweer een fantastische Tour geworden."

Foto Photo News