Westerlo door naar derde voorronde Europa League

Het was bibberen tot het eind in 't Kuipke in Westerlo, maar aan een 0-0 tegen het Finse TPS Turku heeft de ploeg van Jan Ceulamans genoeg om zich te plaatsen.

ghouben

Een week geleden hadden de Kempenaars immers de heenwedstrijd met 0-1 gewonnen. In de beginfase toonde Turku zich een aantal keren gevaarlijk, onder meer omdat de Westelse verdedigers geen grip kregen op de Finse spitsen. Maar doelman De Winter hield zijn netten schoon.

In de tweede helft trok Westerlo het spel naar zich toe, maar het verzuimde enkele uitstekende kansen af te maken. Onder meer Anab, Marcao en Farssi waren dicht bij het verlossende doelpunt.

De Finnen waren geen onbekenden voor ons land. Vorig jaar schakelde Cercle Brugge in dezelfde fase van de competitie TPS Turku nog uit.

In de derde voorronde, die op 28 juli (heen) en 4 augustus (terug) afgewerkt wordt, botst Westel op het Zwitserse Young Boys Bern. Westerlo speelt eerst op verplaatsing. Naast Westerlo moet ook Club Brugge aan de bak in de derde voorronde. Blauw-zwart neemt het daarin op tegen FK Quarabag uit Azerbeidzjan.

De winnaars plaatsen zich voor de play-offs (vierde voorronde), voor de verliezers zit het Europese avontuur erop. Anderlecht komt pas in actie in de vierde voorronde van de Europa League.