Vanendert: "Slechtste dag in bergen"

Er stond vandaag geen maat op Andy Schleck, maar wie bij de achtervolgers goed mee kon was Jelle Vanendert. De renner van Omega Pharma-Lotto moest pas op vier kilometer van de top van de Galibier afhaken en mag vrijdag opnieuw starten in de bolletjestrui. Zijn ploegleider Herman Frison blijft positief.

jatimmermans

Vanendert, die zaterdag de Pyreneeënrit naar Plateau de Beille won, was tevreden over zijn klim. "Ik had mijn slechtste dag in de bergen, maar echt een mindere dag was het toch ook niet". Hij hoopt nog steeds dat hij Parijs kan inrijden met de bolletjestrui, maar beseft dat hij dan vrijdag punten moet pakken.

Ploegleider Frison is ervan overtuigd dat er nog niets verloren is. "Hij heeft schitterend zijn best gedaan. Als je zag wie er tempo maakte, is het logisch dat hij moest passen", zegt Frison. Ook hij weet dat Vanendert best nog wat punten kan proberen te sprokkelen. "Vrijdag liggen er voor Alpe-d'Huez nog 30 punten. Misschien moet hij zich daar op richten. Dan zien we wel wie op het einde die 40 punten zal pakken", aldus de ploegleider van Omega Pharma-Lotto.