Genk wint Supercup na 1-0 zege tegen Standard

José Riga heeft zijn vuurdoop als trainer van Standard niet tot een goed einde kunnen brengen. In de Cristal Arena won Racing Genk met 1-0.

jatimmermans

Genk, zonder de vertrokken spelers Courtois, Mavinga en Matoukou, had het moeilijk in de beginfase. Standard had het veldoverwicht, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Een geblokkeerd schot van Nong en een ongevaarlijke kopbal van een bedrijvige Van Damme konden doelman Köteles niet in de problemen brengen. Op het eerste echte Genkse doelgevaar was het een half uur wachten. De Bruyne stuurde Vossen diep maar Bolat lag goed in de weg.

Enkele minuten later moest diezelfde Vossen met rood naar de kant. Na een duel met Kanu duwde hij de Luikse verdediger met twee handen. Net voor het rustsignaal kwam Genk op voorsprong. Töszér krulde een vrije trap via de lat hard in het doel van een kansloze Bolat.

Genk houdt stand met tien

In de tweede helft ging Genk door op zijn elan. Een lage vrije trap van doelpuntenmaker Töszér ging net naast, terwijl Bolat nipt een trap van De Bruyne kon overtikken. De grootste kans voor Standard was er voor Tchité. In het midden van het strafschopgebied kon hij vrij aanleggen maar zijn poging ging naast. In de 75e minuut zette De Bruyne zich sterk door op links maar Bolat redde met een hand. In de twee hoekschoppen die daarop volgden moest de Standard-keeper tweemaal alles uit de kast halen om de 2-0 te voorkomen.

De Rouches zetten nog een slotoffensief in, maar het mocht niet baten. Voor Genk is het de eerste Supercup uit de geschiedenis. De nieuwe Standard-eigenaar Roland Duchâtelet mag nu hopen dat zijn ploeg volgende week in de cruciale CL-voorrondematch tegen het Zwitserse Zürich wel tot scoren komt. Genk tapt moed voor zijn CL-voorrondematch tegen Partizan Belgrado van volgende week dinsdag.

Scheidsrechter: Luc Wouters

Racing Genk: Koteles, Anele, Joneleit, Nadson, Pudil, Töszér, Hubert, De Bruyne (88' Camus), Vossen, Vanden Borre (78' Buffel), Kennedy

Standard Luik: Bolat, Opare (38' Belhocine), Ciman (34' Felipe), Kanu, Pocognoli, Camara (65' Benteke), Goreux, Van Damme, Goreux, Nong, Tchite

Doelpunten: 45' Töszér 1-0

Gele kaarten: Nadson, Pudil, Bolat, Leye, Van Damme

Rode kaarten: Vossen

Herlees hier het wedstrijdverslag van onze reporter ter plaatse:

Volg KRC Genk-Standard Luik live