'Mijn Restaurant'-avontuur vroegtijdig stopgezet voor Blankenbergs koppel?

Het ziet er sterk naar uit dat er geen West-Vlaamse editie van 'Mijn Restaurant' aankomt. Eerder werd bekendgemaakt dat het vtm-programma onder andere in Blankenberge zal neerstrijken, maar daar is de Blankenbergse oppositie het niet mee eens.

mgeysmans

In Blankenberge zijn er volop werken aan de gang om het filiaal voor 'Mijn Restaurant' op tijd af te krijgen. Maar dat is buiten de oppositie gerekend. Zij willen de werken definitief stilleggen. In Blankberge geldt namelijk een absolute bouwstop van 1 juli tot 31 augustus om de toeristen niet af te schrikken. Een spoedvergadering van de gemeenteraad moet er dan ook voor zorgen, dat de uitbaters van het filiaal van 'Mijn Restaurant' meteen moeten stoppen met de werken.

"Het is de bedoeling om de werken meteen stil te leggen en het gebouw te verzegelen. Volgens de burgemeester mogen de werken plaatsvinden, omdat ze een maatschappelijk belang dienen: ze zouden meer toeristen naar de stad lokken. Daar zijn wij het niet mee eens. Ik heb de werf zelf bezocht en heb kunnen vaststellen dat er te veel hinder is. Betonnen vloeren die met drilboren worden weggekapt, het lawaai is oorverdovend. Dat restaurant wordt een doodgeboren kind. Ten eerste zijn er duidelijk amateurs in het pand aan het werk, die nog nooit hebben verbouwd. De afwerking die ik daar heb gezien, was om te lachen. Bovendien is dat restaurant fout gelegen. Het gebouw staat al 3 jaar leeg omdat niemand er een zaak wil openen. Het ligt op het minst commerciële gedeelte van de zeedijk. Vanuit het restaurant kijk je recht op de muur van de openbare toiletten. Ik krijg zelfs de indruk dat de makers ervoor proberen zorgen dat Blankenberge er als eerste uit ligt. Denk je dat er nog veel toeristen naar de stad zullen afzakken als de kijkers dat hebben gezien?", fulmineert gemeenteraadslid Fourier in TvFamilie.

Beeld: VTM

Niet te missen