Eddy Wally van ziekenhuis naar rusthuis

Charmezanger Eddy Wally verhuist dinsdag van het Gentse Jan Palfijnziekenhuis naar het woonzorgcentrum Home Bloemenbos in Zelzate. The Voice of Europe kreeg begin maart een hersenbloeding en revalideert sindsdien in het ziekenhuis. Wally rekent af met verlammingsverschijnselen in de linkerhelft van zijn lichaam, maar is voldoende sterk om naar een woonzorgcentrum te verhuizen.

wverhaert

Vanaf 26 juli betrekt de ondertussen 79-jarige zanger een tweepersoonskamer op de tweede verdieping van het 104 bewoners tellende woonzorgcentrum in de Kleine Landeigendomlaan. Hij stond er al een tijdje op de wachtlijst.

"We gaan hem verzorgen in de beste omstandigheden zoals iedereen, hij wordt niet bevoorrecht ten opzichte van andere bewoners", aldus de Zelzaatse OCMW-voorzitter Frank Bruggeman. "We zijn natuurlijk heel fier om hem als bekende Zelzatenaar die kans te bieden. We hopen dat hij snel opnieuw kan zingen en zijn talent binnenkort bij onze bewoners kan beoefenen."

Dinsdagavond nog moest de charmezanger noodgedwongen forfait geven voor zijn jaarlijkse afspraak op de Gentse Feesten. In zijn onnavolgbare stijl verraste hij wel zijn fans op het Sint-Baafsplein met een geluidsbandje, waarop hij zijn dochter Marina aankondigde. Zij kwam als eerste in een carrousel Vlaamse zangers die een ode brachten aan The Voice of Europe.

Niet te missen