Dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Molenbeek

Bij een dodelijk ongeval met twee wagens, zondag om 2.15 uur in Sint-Jans-Molenbeek, zijn één dode en vier zwaargewonden gevallen. Twee slachtoffers verkeren in levensgevaar. Eén van de chauffeurs sloeg na het ongeval op de vlucht.

ikerremans

Het ongeval gebeurde op de hoek van de Mettewielaan en de Vrijheidslaan. Volgens de politie reed één van de voertuigen door het rode verkeerslicht. Een Nissan met vijf personen inzittenden werd aangereden door een Mercedes. Een 53-jarige passagier van de Nissan overleefde de klap niet. De bestuurder raakte zwaargewond, net als drie vrouwelijke passagiers. Twee van hen verkeren in kritieke toestand.

De inzittenden van de Mercedes sloegen na het ongeval op de vlucht. Volgens de politie bevonden zich drie personen, met Oekraïense nationaliteit, aan boord. Zondag kort na de middag werden twee mannen van 21 en 22 jaar opgepakt. Ze ontkennen dat zij de Mercedes bestuurden.

Het onderzoek om de bestuurder terug te vinden wordt voortgezet. De eigenaar van de auto, die zijn wagen had uitgeleend, heeft niets met de zaak te maken heeft. Het parket stuurde een verkeersdeskundige en een laboteam ter plaatse.