Vanendert: "In leiderstrui rijden is leuke ervaring"

"Voor het eerst in een leiderstrui met zoveel belang rijden was een bijzonder leuke ervaring", reageerde Jelle Vanendert zondag na de vijftiende etappe in de Tour. Vanendert won zaterdag de veertiende rit en veroverde de bolletjestrui.

ikerremans

"Ik heb enorm veel felicitaties gekregen van de collega's. Over de benen na die ongemeen zware inspanningen van zaterdag kan ik weinig zeggen. Het was immers geen moeilijke rit. Ik heb 180 kilometer met de wind in de rug kunnen rijden en er lag geen enkele noemenswaardige hindernis onderweg. Deze vijftiende etappe was daarom een bijkomende rustdag voor de echte van maandag. Die extra dag was welgekomen."

"Op nu naar de Alpen. L'Alpe d'Huez heb ik al drie of vier keer beklommen. Ook de Galibier heb ik al een keer overwonnen. Maar vraag me niets over de cols. Daarvoor moet je bij Herman Frison zijn. Hij heeft alle notities in zijn tas zitten en hij zal me wel op tijd en stond inlichten", aldus de Limburger.

Groen voor Gilbert?

Naast de bollen voor Vanendert moet Omega Pharma-Lotto uiteraard ook nog denken aan het groen voor Philippe Gilbert. "Maar dat wordt nu wel bijzonder moeilijk", aldus manager Marc Sergeant.

"Philippe deed wel aardig mee in de tussenspurt en hij pakte nog uit met een verrassend sterke uitval op enkele kilometer van de streep. Maar normaal gezien zal het al boter aan de galg zijn. Met een achterstand van 71 punten op Mark Cavendish moeten we ons geen illusies meer maken, behalve als Cavendish straks nog sneuvelt in de Alpen."