thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Gentse Feesten vallen in het water (video)

De organisatie van de Gentse Feesten zit met de handen in het haar. De eerste dag is al letterlijk in het water gevallen en ook de volgende dagen hangt er regen in de lucht.

ikerremans

De 168e editie van de Gentse Feesten ging zaterdag met minder volk van start dan andere jaren. In totaal kwamen er zaterdag zo'n 30.000 toeschouwers door de buien door naar Gent.

In de straten en op de pleinen was opvallend minder volk aanwezig, en veel mensen probeerden te schuilen in de dranktenten. Er werden zelfs een aantal optredens afgelast. "Eén plein, de Groentemarkt, heeft de activiteiten helemaal afgelast", zegt feestburgemeester Lieven Decaluwe. "De andere pleinen zijn doorgegaan, maar met beduidend minder volk natuurlijk."

De theatervoorstellingen deden het dan weer wel goed. Decaluwe hoopt op beterschap voor het weer. "We duimen absoluut want iedereen voelt het wel dat de sfeer er niet is. Normaal gezien is de eerste dag een dag waarop de feesten bij wijze van spreken ontploffen, maar dat was vrijdag zeker niet het geval."

De Lijn heeft vrijdag 25.000 reizigers vervoerd en dat is een daling met 43 procent tegenover de eerste dag van de Gentse Feesten vorig jaar. Als het weer meezit worden 100.000 bezoekers per dag verwacht.

Lees meer over de festivals