"Voormalig Egyptisch president Moebarak in coma"

De voormalige Egyptische president Hosni Moebarak zou in een coma liggen in het ziekenhuis. Dat laat zijn raadsman weten. Moebarak sukkelt al een hele tijd met zijn gezondheid, maar er heerst onduidelijkheid over wat er precies aan de hand is.

ikerremans

De 83-jarige Moebarak vertoeft al sinds 13 april in een ziekenhuis nadat hij een hartaanval had gekregen tijdens een verhoor. Een tijdje geleden dook ook het gerucht op dat de ex-president maagkanker zou hebben.

Stabiel

Moebarak ligt momenteel in het ziekenhuis in Sharm el-Sheikh aan de Rode Zee. Zijn toestand zou de laatste dagen verslechterd zijn en zondag zou Moebarak in een coma beland zijn, aldus zijn advocaat. Het ziekenhuis ontkent het nieuws evenwel.

"De gezondheidstoestand van voormalig president Moebarak is stabiel, hij wordt nog steeds verzorgd in zijn kamer op de derde verdieping van het internationaal ziekenhuis van Sharm el-Sheikh", zei de Egyptische viceminister van Gezondheid Adel Adawai zondagavond ook.

Moebarak stapte in februari op als president van Egypte na aanhoudend protest in zijn land. Zijn proces start op 3 augustus.

Meer over Egypte

Aangeboden door onze partners