Van Rompuy: "De Wever bereidt zich voor op Scheldeprijs"

Ook Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) is verheugd met de zege van Jelle Vanendert in de Tour de France. Hij maakt op zijn blog ineens van de gelegenheid gebruik om het over de "Tour de Belgique" te hebben en uit te halen naar Bart De Wever.

ikerremans

"De Wever heeft de Tour verlaten en bereidt zich voor op de Ronde van Vlaanderen en de Grote Scheldeprijs. Hij heeft er niets meer te winnen vermits hij de zware Tourcols niet aan kan of aan wil. Hij verkiest de lucratieve criteriums in Vlaanderen; of hij de Tour uitrijdt zal niets veranderen aan zijn startpremie of jaarsalaris", schrijft Van Rompuy op zijn blog.

Vermoeide CD&V

"Wouter Beke kan niet opgeven omdat zijn twee kopmannen nog steeds rondrijden in de gele trui (Yves in die van de tricolore regering en Kris in de zwart-gele regering). Opgeven in de Tour gebeurt enkel na een zware val, ziekte of uitputting. De 'vermoeide' CD&V wil Parijs halen maar enkel als er perspectief is op een aantal ritoverwinningen en op één van de “dikke” truien."

Di Rupo heeft volgens de CD&V'er de klasse niet om de 'Tour' te winnen. "Hij heeft met de andere ploegleiders al afspraken gemaakt om Beke zeker geen etappezeges of een “dikke” trui te gunnen. Hij heeft ook geen ploeg die de vrijbuiters in de Ronde onder controle kan houden. Beke staat voor een zware keuze."

Voor Van Rompuy blijft dezelfde vraag hangen: "Wil iedereen wel eindigen op de Champs Elysées of stapt een deel van het peloton af omdat deze Tour te zwaar is en er toch geen eer mee te halen is?"

Foto Photo News

Meer over Bart De Wever