Indiër overleden na ondervraging bomaanslagen Mumbai

Een Indiase man die ondervraagd werd door de politie van Mumbai over de recente bomaanslagen, is zondag overleden aan een hersenbloeding. De politie ontkent de beschuldigingen van geweld door de familie.

ikerremans

Faiz Usmani werd door agenten overgebracht naar het ziekenhuis, nadat hij geklaagd had dat hij zich onwel voelde vanwege een hoge bloeddruk. De man werd niet als een verdachte beschouwd in de zaak, maar werd ondervraagd vanwege zijn vermoedelijke banden met Indiase islamistische militanten.

Foltering

Volgens de zoon van de man "is de politie verantwoordelijk voor zijn dood". "Mijn vader werd opgepakt voor ondervraging met harde hand", luidde het. "We hebben hem amper een uur ondervraagd. Er is geen sprake van foltering. We stelden hem enkel een aantal vragen", reageerde de woordvoerder van de politie van Mumbai.

Een arts in het ziekenhuis van Lokmanya Tilak in Mumbai verklaarde dat Usmani overleed aan een hersenbloeding. Hij preciseerde dat "dat gewoonlijk gebeurt wanneer een normale persoon een schok te verwerken krijgt of psychologisch onder druk wordt gezet".

De politie onderzoekt de zaak en er zal een autopsie uitgevoerd worden. De broer van Usmani, Afzal, zit in voorlopige hechtenis. Hij wordt ervan verdacht lid te zijn van een Indiase groepering van moedjahedien die verantwoordelijk was voor een reeks dodelijke bomaanslagen in juli 2008 in de oostelijke staat Gujarat.