Touring heeft handen vol met "verstrooide" vakantiegangers

Automobielorganisatie Touring moet steeds vaker hulp bieden aan "verstrooide" vakantiegangers. Die sluiten hun auto bijvoorbeeld terwijl de sleutels nog aan de binnenkant zitten. In de afgelopen vijf jaar zijn dergelijke interventies ruim verdubbeld.

kscherpenberg

De organisatie houdt nu zelfs 'Verstrooidheid' als een aparte categorie bij in de bijstandsstatistieken.

"Dat een automobilist zich buitensluit uit zijn wagen is echt een vakantieprobleem, want in onze binnenlandse statistieken komt dit veel minder voor", aldus woordvoerder Danny Smagghe (foto) van Touring in een Corelio-krant. "En de moderne systemen van centrale vergrendeling vermijden dit helemaal niet."

Een automobilist kan zo zijn auto sluiten, iets uit de koffer halen en dan zijn sleutels op de hoedenplank laten liggen. Of bij sommige nieuwe automodellen wordt het portier automatisch afgesloten als het voertuig enkele minuten stilstaat.

De wegenwachters hebben het naar verluidt wel moeilijk om de deuren weer geopend te krijgen. In één geval op de vijf moet de wagen naar de garage gesleept worden, waar dan het raampje wordt opengebroken.

Touring raadt aan om steeds een reservesleutel mee te nemen en op zak te hebben. Andere veel voorkomende verstrooidheidsproblemen zijn het tanken van de verkeerde brandstof en het laten branden van de autolichten.

Beeld: PhotoNews

Meer over Touring