Homans over Janssens: "Grootstad niet gediend met afstandelijke burgemeester"

"Een slechte burgemeester wil ik hem niet noemen, maar hij is geen teamspeler en hanteert een hautaine stijl." Zo omschrijft Vlaams parlementslid Liesbeth Homans de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens (sp.a).

kscherpenberg

In een gesprek met een Corelio-krant blikt de N-VA-politica vooruit naar de gemeenteverkiezingen van volgend jaar in de Scheldestad.

Dat Bart De Wever de Antwerpse lijst zal trekken, wil ze nog niet bevestigen, maar ze zegt dat die kans zeker groot is. "Hij zal in ieder geval een belangrijke, prominente rol spelen."

Wellicht zal ze samen met haar partijvoorzitter naar de Antwerpse kiezer trekken om zo een sterk blok te vormen. "De N-VA was lang een eenmanspartij, maar dat is lang niet meer het geval. We zijn nu een ploeg, waarin elk individu telt."

Veel lof heeft Homans alvast niet voor tegenstander Janssens. "Hij doet zich eerder voor als een leider van een groot bedrijf, als iemand die bewust afstand inbouwt tussen hem en zijn personeel. Een grootstad, waar de anonimiteit heerst, is absoluut niet gediend met een afstandelijke burgemeester."

"Vlaanderen tegen Wallonië"

In hetzelfde interview zegt de politica nog dat de impasse op federaal niveau zeker niet de schuld is van N-VA. Ze vond het onverstandig van Di Rupo om geen overleg over zijn formateursnota te plegen.

"Het is nu Vlaanderen tegen Wallonië geworden, en omgekeerd. Met geen enkele Franstalige partij is tegenwoordig een degelijk compromis mogelijk. Als de andere partijen een meerderheid vinden, dan nemen we daar akte van. Toch vind ik het frustrerend en niet verstandig dat ze geen rekening houden met de argumenten van de grootste partij van het land."

Beeld: PhotoNews

Meer over Liesbeth Homans